Tarta cu crema de lamaie si bezea

de Oana in Prajituri, 27 Iun 2009 | 6772 vizualizari

 

Este un fel de merengue, foarte racoritoare si gustoasa, cu gust intens de lamaie, acrisoara! Si foarte usor de preparat!

 

INGREDIENTE

        Pentru blat:
  • 150 g biscuiti cu unt
  • 1 albus
        Pentru crema:
  • 1 lamaie mare
  • 1 lime
  • 1 portocala mare
  • 2 linguri cu varf faina
  • 2 galbenusuri
  • 75 g zahar
       Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 90 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lamaie si bezea:

Avem nevoie de o forma cu pereti detasabili de 22 cm. Se unge forma cu putin ulei si se incalzeste cuptorul.

Biscuitii se maruntesc, eu i-am facut la blender, apoi se amesteca cu albusul batut spuma. Se aseaza cu mana in forma si se ridica putin si pe margine. Se coace blatul 5-7 minute, apoi se scoate si se lasa la racit.

Se spala lamaia galbena si cea verde si se rade coaja. Apoi se stoarce zeama de la ambele lamai, plus de la portocala. Se amesteca sucul de la citrice cu coaja de lamaie si cu faina, amestecand cu un tel sa nu se formeze cocoloase.

Se pun la fiert intr-o craticioara 300 ml apa, iar cand clocoteste se adauga sucul de citrice si se amesteca cu telul. Se fierbe cam 1 minut, amestecand continuu, pana se ingroasa si crema devine omogena. Se ia vasul de pe foc.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga 3 linguri din crema fierbinte, amestecand cu mixerul. Se rastoarna apoi compozitia cu galbenusuri peste crema fierbinte, omogenizand bine. Se toarna crema peste blat.

Albusurile pentru bezea se bat spuma cu praful de sare, adaugandu-se apoi, treptat, zaharul. Se bate pana devine lucioasa. Se aseaza spuma peste crema, cu o lingura, apoi se coace 15 minute.

Se lasa la racit in forma, apoi se scoate si se pune la rece.

PS: Foarte important! sa acoperiti forma de prajitura cu o folie alimentara, altfel se va parli bezeaua, cum am patit eu :(( Focul era foarte mic, dar cuptorul destul de incins...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

leoflori 1

29.06.2009, 09:18

bine mai arata tzepoasa asta!

Oana 1

29.06.2009, 12:26

Mersi Flori! Imi pare rau ca nu mi-am dat seama si a luat-o focul in 3 minute si s-a parlit!! mi-a mirosit a ars si apoi am acoperit-o cu folie... Oricum eu sunt lesinata dupa gustul de crema de lamaie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kati